JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pressar priset på instrument

Lika bra som nya, fast betydligt billigare. Det är budskapet från nystartade Instrumentmäklaren.
- Första februari kör vi igång, säger Per-Arne Andersson på Q-Nordic som är svensk representant för franska Leasametric.

Företaget, som har drygt tio år på nacken och cirka 30 anställda, vill växa utanför Frankrike. Man har därför startat kontor i Spanien, England och Tyskland. Nu är det dags för Sverige.

Affärsidéen är enkel. Företaget har ett lager av begagnade instrument i Paris. Dessa är till salu eller kan hyras på kortare eller längre tid. Det finns instrument från alla större leverantörer som Agilent, Tektronix, Rohde & Schwarz, Anritsu, Yokogawa, Acterna, LeCroy, Fluke med flera.

- De begagnade instrumenten ligger 30 till 60 procent under nypris och det finns runt 4 000 instrument på hyllorna, säger Per-Arne Andersson.

Egen verkstad kalibrerar
Leasametric har egen verkstad med kvalificerade tekniker så alla instrument levereras genomgångna, kalibrerade och med den senaste versionen av programvaran.

- Det ger en helt annan trygghet än om man köper instrument på en auktion någonstans i världen. Då får man själv bedöma skicket.

Det som inte finns på lager försöker Leasametric skaffa fram genom sitt kontaktnät.

- De säger själva att de kan ge en offert på majoriteten av alla förfrågningar.

Det företaget inte brukar klara är helt nya modeller som ju sällan finns på begagnatmarknaden. För att fylla på lagret köper företaget kontinuerligt in begagnade instrument på auktioner eller direkt från företag.

Den svenska verksamheten blir till stor del webbaserad.

- Vi håller på att ta fram en hemsida. Jag har också startat ett nytt bolag kallat Instrumentmäklaren för att det inte ska bli någon intressekonflikt med mina gamla leverantörer.

Per-Arne Andersson kommer att fortsätta driva Q-Nordic som tidigare.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)