JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon avbryter optoaffär
Överväger att stämma Finisar

Infineon låter meddela att man avbrutit försäljningen av sin optoavdelning till Finisar. Företagen kom överens om affären i april förra året, men försäljningen drog ut på tiden. Infineon anser att de lidit skada av den utdragna processen, och överväger att stämma Finisar. Finisar försvarar sig och anser att de inte gjort något fel.
Tyska Infineon kom överens med amerikanska Finisar om att låta de senare ta över Infineons optoverksamhet i april förra året. Som alla sådana affärer skulle den först godkännas av amerikanska myndigheter. Förfarandet drog dock ut på tiden.

- Det här har varit helt och hållet utanför vår kontroll. Det är Finisar som ska skicka in de relevanta dokumenten, och det är de som har dröjt. Som det såg ut nu kunde affären avslutas tidigast i slutet av mars, nästan ett år efter att den påbörjats. Det är väldigt lång tid, och det är den ena anledningen till att vi valt att avbryta affären, säger Ralph Heinrich på Infineon i Tyskland.

Oklart slut
Den andra anledningen är enligt Infineon att Finisar låtit meddela att de kanske inte kommer att rekommendera sina aktieägare att godta affären. Detta förnekas av Finisar, men Infineon står fast vid sitt beslut.

Sedan affären beslutades har Infineons optodel gått knackigt, och Infineon tvingades förhandla ner priset från 135 miljoner till 110 miljoner Finisar-aktier i höstas. Infineon anser att osäkerheten kring affären är en av orsakerna till att optodelen gått dåligt, och undersöker nu möjligheterna att stämma Finisar för orsakad skada.

För Infineons optodel väntar nu hårda nedskärningar. De 1200 anställda finns främst i Tjeckien och Tyskland, och Infineon i Sverige lär inte beröras nämnvärt.

Elias Nordling
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)