JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fler ogillar sexismen på mässan
Ett stort antal läsare reagerade positivt på Jan Tångrings krönika i förra numret om sexismen på Elektronik/EP-mässan.


Elektroniktidningens läsare är tydliga. Skärmsläckare med bikinibrudar och urringade värdinnor i korta kjolar hör inte hemma på elektronikbranschens mässor.

Christel Enstedt skriver att hon blev "oerhört glad över att läsa en sådan krönika i en branschtidning" och att "det är väldigt viktigt att läsa för de som i likhet med Egevos montervärd tror att varje invändning kommer från någon slags imaginär "feministmaffia." Hon skriver att "så länge delar av branschen inte ändrar sin framtoning tror jag att många kvinnor - tyvärr - väljer en annan väg."

Carin Grytberg på Mentor Graphics skriver att det som stod i krönikan var "precis vad jag kände på plats på mässan". Chalmersprofessorn i datavetenskap Mary Sheeran skriver "I would love to get more women interested in electronics, but the kind of thing that you talk about is *such* a turn-off".

Hon pekar på vad Carnegie-Mellon-universitetet gjort för att öka andelen kvinnliga studenter inom datavetenskap, och berättar att något liknande planeras på Chalmers.

Rickard Lindvall, konstruktionschef på Flir, upprördes mest över värdinnorna i IM-föreningens Embeddedsektions monter. Han skriver att "vi är många som seriöst jobbar för att minska ojämlikheten på teknologiska företag" och konstaterar att Embeddedprisets marknadsföring försvårar det arbetet. I ett mail till prisjuryn kallar han marknadsföringen "totalt smaklös" och "ett steg i fel riktning".

Johan Nordin på IM-föreningen säger att han naturligtvis vill se en ökad jämlighet i branschen och beklagar om någon tagit anstöt.

- Vi ville slå ett slag för Embeddedpriset och anlitade därför två erfarna mässvärdinnor. De valde själva sin klädsel och de gav saklig information om priset till alla som frågade, säger han.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)