JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Broadcom valde Danmark
Etablerar utvecklingscentrum för mobilteknik i Köpenhamn

Amerikanska halvledarbolaget Broadcom har startat ett centrum för utveckling av mobilkretsar i Köpenhamn. Valet svider för Invest in Sweden som fick se sig brädat av sin danska motsvarighet.


Ett tjugotal utvecklingsingenjörer finns på plats från start när Broadcom öppnar sitt danska utvecklingscentrum. Lika många till hoppas man rekrytera under året, enligt Nambi Seshadri, företagets europeiske teknikchef. Fokus ska ligga på 2G, 3G, Bluetooth och multimedia.

- Centret ska jobba med både kretsutveckling och kundanpassning. Det handlar om ungefär lika mycket hårdvara som mjukvara. Det blir också en hel del test, framför allt av 3G-produkter, säger Seshadri.

Broadcom hör till världstoppen inom kommunikationskretsar. Etableringen i Danmark är den första satsningen på mobilutveckling i Europa. Inom andra teknikområden har bolaget tidigare etablerat utvecklingskontor i Storbritannien och Tyskland.

Som skäl till att man valde Köpenhamn anges såväl närheten till strategiska kunder som tillgången på kompetent personal. Nokia och Siemens har utveckling i Köpenhamn, och på andra sidan Öresund finns som bekant både Sony Ericsson och Ericsson Mobile Platforms.

Beslutet är en fjäder i hatten för Allan Haugsted på Invest in Denmark. Hans kollega Rolf Rising på Invest in Sweden kan däremot hålla sig för skratt. Invest in Sweden försökte länge förmå Broadcom att välja Lund i stället, och Rising har svårt att förstå företagets bevekelsegrunder.

- Vi ska förstås titta djupare i detta och se vad vi kan lära, säger han utan att vilja gå i närmare detalj.

Adam Edström
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)