JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Räknar till tjugo
Brommaföretaget Pendulum har vässat frekvensomfånget på den grafiska frekvensräknaren CNT-90 så att den klarar upp till 20 GHz.


CNT-90 lanserades för precis ett år sedan och instrumentet klarar att visa frekvensen i både grafisk och numerisk form. Hittills har det funnits i fyra modeller med ett frekvensomfång upp till 300 MHz, 3 GHz, 8 GHz respektive 14 GHz.

Nu lanserar Pendulum ytterligare en modell med ett frek-vensomfång från 0 Hz upp till 20 GHz.

Enligt företaget har räknaren den högsta upplösningen på marknaden. Instrumentet levererar mätvärdet med 12 siffrors upplösning efter en sekunds mättid. Det finns inte heller någon insamlingstid (aquisition time) som hos andra instrument vilket gör det möjligt att mäta på mycket korta förlopp under 1 μs eller att karakterisera frekvensprofiler. Känsligheten är -27 dBm.

Det grafiska gränssnittet visar förändringar över tiden, till exempel frekvenshopp och frekvenssvep. Med hjälp av den inbyggda statistikfunktionen kan instrumentet analysera bland annat frekvensstabilitet, modulation och allokering av frekvenskanaler.

En inbyggd filterfunktion gör det möjligt att bara mäta på frekvenser som ligger i ett definierat band eller att ge larm när frekvensen hamnar utanför den specificerade gränsen.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)