JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 28 januari 2020 VECKA 05
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF

Embedded Vision Bundle

Digilent Embedded Vision Bundle är ett praktiskt verktyg för dig som vill börja använda datorseende i produkter eller i programvara för inbyggda system, eller för dig som kanske bara vill lära dig lite mer i ämnet. I paketet finns Zybo Z7-20 som är ett utvecklingskort på ARM- och FPGA-kretsen Zynq-7000. Dessutom ingår Pcam 5C, som är en färgkameramodul på 5 MP, och en flexibel flatkabel med 15 stift (FFC).

Embedded Vision Bundle

Kom i gång med datorseende i inbyggda system med hjälp av en ARM- och FPGA-plattform på systemkretsen Zynq-7000.

Digilent Zybo Z7 är det senaste tillskottet till den populära ARM- och FPGA-plattformsserien ZYBO. Med sin rika uppsättning kompletterande periferienheter för multimedia och anslutning, är Xilinx Zynq en imponerande kortdator redan innan du räknar in den flexibilitet och kraft som FPGA:n lägger till. Hård- och mjukvaruutvecklare kan integrera FPGA- och CPU-funktionaliterna sömlöst med varandra.

Bland videofunktionerna i ZYBO Z7 hittar vi en MIPI CSI-2-kompatibel Pcam-kontakt, HDMI-ingång, HDMI-utgång och hög DDR3L-bandbredd. Kortet levereras med ett värdebevis för SDSoC™, som är en utvecklingsmiljö för C/C++-tillämpningar som du snabbt känner igen dig i med en lättanvänd Eclipse-IDE och en allsidig konstruktörsmiljö för heterogena Zynq® All Programmable-SoC:er.

Zynq FPGA SoC-plattformen Zybo Z7

Fånga HD-videosignaler med en fixfokus-färgkameramodul på 5 MP.

Digilent Pcam 5C är en bildmodul avsedd för användning tillsammans med FPGA-utvecklingskort. Hjärtat i modulen är Omnivision OV5640, som är en färgbildsensor på 5 MP. Den har interna funktioner för att bättra på bildkvaliteten, som automatisk vitbalans, automatisk svartnivåkalibrering och filter som justerar mättnad, nyans, gammanivå och skärpa.

Data skickas över dubbelkanalig MIPI CSI-2, vilket ger tillräcklig bandbredd för att stödja vanliga strömmade format som 1080p i 30 fps och 720p i 60 fps. Modulen kopplas till FPGA-utvecklingskortet via en flexibel flatkabel (FFC) med 15 stift. Pcam 5C levereras med en uppsättning Vivado IP-kärnor i öppen källkod för FPGA- och Zynq-värdkort, en platt flexibel flatkabel på 10 cm, och en fabriksmonterad fixfokuslins med M12-objektivfäste – så allt är klart att använda så fort du packat upp lådan.

5 MP-kameramodulen PCAM 5C

Så kommer du igång.

Digilent tillhandahåller ett demo-projekt (länk) för att hjälpa användaren att komma igång. I demonstratorn skickas videodata från bildsensorn ut genom Zybo Z7 HDMI-porten till en bildskärm. Alla IP-kärnor i demon är fri och öppen källkod, inklusive D-PHY-mottagare, CSI-2-avkodare, Bayer till RGB-omvandlare och gammakorrigering.

Detta system för datorseende i inbyggda system finns att beställa nu, på Distrelec Sweden (länk).

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)