JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Istället för lördagsgodis
Är du trött på allt tal om miljöfarlig elektronik? Och samtidigt sugen på något sött? Då kan kopplingsschemorna på De Elaka och Galna Vetenskapsmännens Laboratorium vara något för dig. Dock går alla komponenter, jag menar godissorter, inte att köpa i Sverige även om det går att komma långt vid lösgodisdisken.
På The Evil Mad Scientists Laboratories kan man hitta en rad idéer på hur man gör elektronik och teknik intressant i undervisningen. Men den elektronik som skapas i labbet kan också användas i konstprojekt och en del av byggsatserna går att köpa från labbets nätbutik.

”Två av de saker vi gillar bäst här i världen är att leka med elektronik och med mat så det var dags att någon äntligen kombinerade de båda.” skriver labbet i beskrivningen av hur det går till att bygga ätbar elektronik.




Som exempel har labbet satt ihop en koppling med en blinkande lysdiod baserat på en LM555CN. Det andra exemplet är en så kallad Jouletjuv. Dock är det lite oklart vad den gör.

Man utgår från grahamskex som bildar ett enlagers mönsterkort. För att få den rätta färgen kan man använda grön karamellfärg.

Kretsarna skapas av allt från marshmallows till kolabitar och sedan kopplas de ihop av kola-, hallon eller lakritssnören.

När man tröttnat på att bygga är det bara att mumsa i sig alltihop.

En utförligare beskrivning finns på http://www.evilmadscientist.com/article.php/circuitsnacks
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)