JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk rf-forskning blir kärnan i kinesiskt designcenter

I maj köpte Flextronics rf-specialisten Wavebreaker, det bolag som knoppades av från Acreo som resultat av projektet Soctrix. Nu bygger Wavebreakers två frontfigurer, Patrik Eriksson och Magnus Danestig, upp ett nytt designcenter åt Flextronics i Kina.
-         Just nu bygger vi upp en fokuserad utvecklingsverksamhet i Shanghai för trådlös infrastruktur för att kunna möta våra kunders behov av outsourcad produktutveckling, säger Patrik Eriksson, tidigare vd på Wavebreaker.

Verksamheten i designcentret är redan igång, men det är först i denna vecka som den formas enligt en mer traditionell produktionsutvecklingsmodell.

Magnus Danestig, som ansvarar för att bygga upp verksamheten på plats, har anlänt i veckan tillsammans med ytterligare en rf-specialist från teamet i Norrköping. Än så länge har ett tjugotal personer knutits till verksamheten, men fler radiokonstruktörer är successivt på väg in.

-         Inom ett år räknar vi med att ha ett team på 30 till 40 personer i Shanghai, säger Patrik Eriksson.
Wavebreakers kompetens är kärnan i det kinesiska designcentret. Framförallt är deras kunskaper inom OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) och MIMO-teknik (Multiple-Input-Multiple-Output) mycket attraktiv i dagsläget. Det är inom basstationsutvecklingen som kunskaperna i första hand kommer att användas.

-         Vi har tryck på oss från våra kunder att de vill ha support inom rf i Kina.

-         I och med köpet av Wavebreaker har vi fått spetskompetens inom radioutveckling av kommunikationssystem för 3G, GSM, Wimax och Wlan, säger Claes Winzell, chef för Flextronics svenska konstruktionsverksamhet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)