JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
I maj köpte Flextronics rf-specialisten Wavebreaker, det bolag som knoppades av från Acreo som resultat av projektet Soctrix. Nu bygger Wavebreakers två frontfigurer, Patrik Eriksson och Magnus Danestig, upp ett nytt designcenter åt Flextronics i Kina.
-         Just nu bygger vi upp en fokuserad utvecklingsverksamhet i Shanghai för trådlös infrastruktur för att kunna möta våra kunders behov av outsourcad produktutveckling, säger Patrik Eriksson, tidigare vd på Wavebreaker.

Verksamheten i designcentret är redan igång, men det är först i denna vecka som den formas enligt en mer traditionell produktionsutvecklingsmodell.

Magnus Danestig, som ansvarar för att bygga upp verksamheten på plats, har anlänt i veckan tillsammans med ytterligare en rf-specialist från teamet i Norrköping. Än så länge har ett tjugotal personer knutits till verksamheten, men fler radiokonstruktörer är successivt på väg in.

-         Inom ett år räknar vi med att ha ett team på 30 till 40 personer i Shanghai, säger Patrik Eriksson.
Wavebreakers kompetens är kärnan i det kinesiska designcentret. Framförallt är deras kunskaper inom OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) och MIMO-teknik (Multiple-Input-Multiple-Output) mycket attraktiv i dagsläget. Det är inom basstationsutvecklingen som kunskaperna i första hand kommer att användas.

-         Vi har tryck på oss från våra kunder att de vill ha support inom rf i Kina.

-         I och med köpet av Wavebreaker har vi fått spetskompetens inom radioutveckling av kommunikationssystem för 3G, GSM, Wimax och Wlan, säger Claes Winzell, chef för Flextronics svenska konstruktionsverksamhet.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)