JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Dyr olja slår mot halvledarindustrin
Analysföretaget iSuppli flaggar för lägre omsättning än väntat för halvledarföretagen i år.
Den senaste tidens snabba prishöjning på olja kombinerat med ett överskott på produktionskapacitet gör att iSuppli återigen skruvar ner sin förväntning på halvledarindustrins tillväxt under detta år.

-         Höjda oljepriser tillsammans med ett svagare första halvår än väntar har bidragit till att vi ändrar vår prognos för år 2005, säger Gary Grandbois, analytiker på iSuppli.

Förra året omsatta halvledarindustrin 227,2 miljarder dollar. Den reviderade analysen från iSupply pekar på att årets omsättning hamnar på 232,7 miljarder dollar, vilket ger en höjning på blygsamma 2,4 procent från i fjol. Det kan jämföras med den tidigare prognosen för i år som låg på 5,9 procent.

Samtidigt kompenseras årets neddragning med en något bättre utsikt för nästa år. Senaste prognosen säger att marknaden växer 4,3 procent nästa år, vilket är 0,4 procentenheter bättre än tidigare.

En ganska marginell tillväxt är alltså vad vi kommer att få se under detta år och nästa, enlig iSuppli. Därefter spår företaget däremot betydligt ljusare tider. För perioden år 2007 till år 2009 talar man i dagsläget om en tvåsiffrig procenttillväxt.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)