JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Knappt ett år efter att halvledardivisionen knoppats av söker Motorola en köpare för sin fordonsverksamhet, hävdar Wall Street Journal i en rapport. Omkring 5 000 anställda är berörda.
Mellan en och två miljarder dollar väntas Motorola kunna kamma in vid en försäljning av fordonsverksamheten. Det motsvarar de 1,68 miljarder dollar som verksamheten omsatta under förra året.

Idag rankas Motorola som världens näst största tillverkare av mobiltelefoner, efter Nokia. Företaget omsätter 31,3 miljarder på mobiltelefoner, vilket motsvarar mer än halva omsättningen. Fordonsverksamhet står för runt 5 procent av den totala försäljningen.

Den starka positionen på terminalsidan kombinerat med pressade priser och lägre produktionsvolymer inom fordonsindustrin har lett till att Motorola tycks vilja renodla sin verksamhet ytterligare.

För ett år sedan knoppades halvledarverksamheten av, som då var det näst största affärsområdet. Nu rycktas det om att fordonsverksamheten – som bland annat inkluderar telematik, navigationsutrustning, sensorer och effekthantering - också är på väg ut ur företaget.

Motorola har varken bekräftat eller dementerat ryktet om en försäljning av fordonsverksamheten .

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)