JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Motorola säljer bilsidan
Knappt ett år efter att halvledardivisionen knoppats av söker Motorola en köpare för sin fordonsverksamhet, hävdar Wall Street Journal i en rapport. Omkring 5 000 anställda är berörda.
Mellan en och två miljarder dollar väntas Motorola kunna kamma in vid en försäljning av fordonsverksamheten. Det motsvarar de 1,68 miljarder dollar som verksamheten omsatta under förra året.

Idag rankas Motorola som världens näst största tillverkare av mobiltelefoner, efter Nokia. Företaget omsätter 31,3 miljarder på mobiltelefoner, vilket motsvarar mer än halva omsättningen. Fordonsverksamhet står för runt 5 procent av den totala försäljningen.

Den starka positionen på terminalsidan kombinerat med pressade priser och lägre produktionsvolymer inom fordonsindustrin har lett till att Motorola tycks vilja renodla sin verksamhet ytterligare.

För ett år sedan knoppades halvledarverksamheten av, som då var det näst största affärsområdet. Nu rycktas det om att fordonsverksamheten – som bland annat inkluderar telematik, navigationsutrustning, sensorer och effekthantering - också är på väg ut ur företaget.

Motorola har varken bekräftat eller dementerat ryktet om en försäljning av fordonsverksamheten .

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)