JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Var tionde anställd måste lämna Ericsson Microwave i Mölndal. Orsaken är en längre tids överkapacitet på grund av en svag internationell konjunktur för militär utrustning.
För ett år sedan stod det klart att Ericsson Microwave i Mölndal måste minska personalen med 500. Nu kommer en ny våg av neddragningar, skriver Göteborgs-Posten.

Beslutet om neddragningarna kommer inte som någon överraskning för de anställda på Ericsson Microwave (EMW). Företaget har under en längre tid brottats med överkapacitet.
Problemet är att orderingången successivt minskat under senare år, 5 procent i fjol. Och eftersom nya beställningar enbart stod för 61 procent av fjolårets försäljning lär orderingången fortsätta att minska.

Militärsidan ser allmänt mörk ut. Det svenska försvaret drar ner och det finns inte mycket hopp om någon närstående förändring där. Historiskt har 50-60 procent av EMW:s försäljning gått till Sverige. Förra året var den nere i 35 procent.
EMW hoppas istället på den civila sidan, där området ”Säkerhet i samhället” intresserar. Företagets produkter skulle exempelvis kunna användas för övervakning av gränser, kuster och hamnar. Under de senaste åren har företaget ökat sina utvecklingskostnader inom detta område, som idag står för runt 15 procent av försäljningen.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)