JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Javachipbolaget Imsys har rekonstruerats med hjälp av 14 miljoner kronor från Industrifonden och riskkapitalbolaget Creandum. En ny vd – Ola Andersson - har rekryterats med bakgrund från Siemens och Infineon.
Imsys i Järfälla gick i konkurs i april 2003. Något halvår senare återuppstod bolaget med lätt modifierat namn, dock utan nya pengar. Sedan dess har man levt på sparlåga - de intäkter man haft har uppenbarligen räckt till de löpande kostnaderna. Någon vidareutveckling av tekniken har det dock inte blivit frågan om.

Nu ser det betydligt ljusare ut. Riskkapitalbolaget Creandum under ledning av Stefan Lindeberg har tillsammans med Industrifonden investerat 14 miljoner kronor i Imsys. Stefan Lindeberg är en välkänd person bland svenska högteknikbolag – han var tidigare marknadschef för optiska nät på Cisco och har styrelseerfarenhet från bland annat Xelerated, Transmode, Lumentis och Comlase. Hans engagemang torde höja Imsys något kantstötta trovärdighet.

En ny vd – Ola Andersson – och en ny styrelseordförande – Torgny Bramberg – ska se till att det blir fart på verksamheten. Ola Andersson har tidigare jobbat på Siemens och Infineon, medan Torgny Bramberg har jobbat i såväl små teknikföretag som på Ericsson och Nokia.

Imsys största tekniska tillgång är javaprocessorn The Cjip på vilken man byggt en plattform för styrning av inbyggda system. Plattformen, som har inbyggt Ethernet och andra gränssnitt, har sålts till ett par hundra kunder i 30 länder.

Den existerande kretsen är mikroprogrammerbar och kan utföra javainstruktioner direkt, vilket anses unikt. Den har dock ett par år på nacken, och en ny version har funnits på ritbordet i flera år – den fanns i princip färdig för produktion strax innan konkursen 2003. Att låta tillverka den och att stärka upp försäljningen torde vara högsta prioritet för den nya ledningen.

Imsys grundare och tidigare vd Stefan Blixt finns kvar i bolaget som teknikansvarig.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)