JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Testa javaprestanda på din mobil
Organisationen EEMBC lanserar en testtjänst för allmänheten — man kan gratis testa sin mobiltelefons javaprestanda.
Testprogrammet tas hem via mobilens internetuppkoppling.

På webbplatsen www.grinderbench.com finns ett antal testresultat – verifierade av EEMBC – för olika modeller upplagda. Det är stor skillnad på Javamobil och Javamobil när det gäller prestanda.

– En del modeller har så dålig prestanda att det är att tänja på sanningen en smula att påstå att de överhuvudtaget kan köra Javaprogram, säger EEMBC:s ordförande Markus Levy.

Listans högsta poäng just nu innehas av en mobil från Audiovox (SMT5600) som kör Java under Windows CE på Texas Instruments Omap 730-processor. Sist ligger en mobil från Samsung (SGH-X426). Men listans enda Sony Ericssonmobil (T616) är inte många pinnar bättre.

Det finns anledning att ta EEMBC:s testsvit på allvar. Företaget har lång erfarenhet av att ta fram prestandatest för mikroprocessorer. EEMBC:s kunder är företagen som tillverkar och konstruerar processorer och system.

Testsviterna består av verklig programvara – ett mer rationellt mått än simpla MIPS-räknare. I fallet med Javatestet Grinderbench tar EEMBC bland annat hänsyn till att optimerande javasystem kan behöva köra testsviten flera gånger för att nå sina maxprestanda. 

Grinderbench är ett mått som exempelvis konsumenttidningar skulle kunna använda sig av för att jämföra mobiltelefoner.

För privatpersoner är testet gratis, men man förbinder sig att inte publicera resultatet. Företag kan köpa access till källkoden som används i Grinderbench, vilket ger en möjlighet att optimera sin javamaskin efter den.



MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)