JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
På Tekniska mässan den 18 till 21 oktober kommer det Vinnovasponsrade projektet Robotdalen att visa tre exempel på hur robotar kan förändra vår vardag.
– Robotiken står idag där IT var för 30 år sedan. För att underlätta för den att göra sitt intåg, sporrar vi både Örebro universitet och Mälardalens högskola att höja kompetensen i samhället och sprida intresset för robotik, säger Erik Lundqvist som är processledare för Robotdalen i ett pressmeddelande.

På Tekniska mässan kommer det att finnas tre exempel på vad robotar kan göra. Det är robotar som klarar jobbrotation, robotar som patrullerar och robotar som rehabiliterar.

I det första exemplet finns industriroboten på en mobil plattform och kan på så sätt betjäna den ena maskinen efter den andra. Att placera en robot vid varje maskin är ofta svårt att räkna hem.

Groundbot är en sfärisk robot med kameror och trådlös kommunikation som kan användas för att patrullera runt kärnkraftverk, flygplatser eller hamnar. Den klarar utomhusmiljöer som lera, snö, sand och vatten.

Rerob är en enaxlig robot avsedd för individuell och adaptiv rehabilitering av muskler. Den kan optimera träningen och samtidigt göra den spårbar.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)