JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 29 februari 2020 VECKA 09
Japanska Technoimagia vill köpa 36 procent av biometriföretaget Fingerprint Cards, en affär som skulle inbringa 22,5 miljoner kronor till bolaget och därmed säkra finansieringen i tre år framöver.
På en bolagsstämma i somras sa Fingerprint Cards vd Lennart Carlsson att bolagets ägare fick bereda sig på nedläggning om ingen industriellt vettig lösning uppenbarade sig. Nu ser nedläggningshotet ut att vara avvärt. Japanska Technoimagia, ett biometriföretag som bland annat tillverkar identifieringsutrustning, är villigt att genom sitt svenska dotterbolag köpa aktier motsvarande 35,94 procent av kapitalet och 50,3 procent av rösterna. Technoimagia och Fingerprint Cards har samarbetat tidigare, och det sitter Fingerprint-teknik i flera av Technoimagias produkter.

- Det här är en industriellt riktig affär, säger Lennart Carlson.

Om erbjudandet ska antas eller inte avgörs på en extrastämma den 3 november. Affären skulle ge bolaget 22,5 miljoner kronor.

- Det räcker i tre år, säger Carlson.

Enligt honom lider hela biometribranschen av dålig finansiering, och Fingerprint Cards skulle, om affären går igenom, bli bland de bäst finansierade i hela denna nisch. Och dessutom skulle det höja planeringshorisonten. I Fingerprint Cards framtidsplaner finns en rad förändringar som kräver tid och pengar att genomföra.

- Japanerna har inte bara teknik och pengar, de har också framförhållning, säger Lennart Carlson.

I affären ingår en nyemission på 3 miljoner aktier. Därtill ska Technoimagia köpa 300 000 A-aktier och 60 000 B-aktier av Lennart Carlson, motsvarande en dryg tredjedel av hans aktieinnehav. Lennart Carlson skulle fortsätta som vd för bolaget.


MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)