JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 19 januari 2020 VECKA 03
Komponentdistributören Rutronik startar ett nytt affärsområde för bildskärmar och inbyggnadskort och drar samtidigt igång ett kompetenscentrum för ändamålet i Tyskland. Satsningen har sina rötter i Eurodis motsvarande kompetenscentrum i Kista.
När den tyska distributören Rutronik köpte Eurodis i somras ingick de två kompetenscentrumen i Kista, för bildskärmar och inbyggnadskort respektive trådlösa system. Nu har Rutronik byggt vidare på resonemanget och startat ett motsvarande centrum för bildskärmar och inbyggnadskort i Tyskland, samt dragit igång en ny division för ändamålet.

- Man kan säga att det var vi här i Kista som stod för inspirationen. Och vår personal har varit inblandade i satsningen i Tyskland, säger Joakim Jarstad, Rutroniks Sverigechef.

Kompetenscentrumet i Kista ska framöver serva Norden och Storbritannien. Det tyska centrumet tar övriga Europa.

Den nya divisionen kompletterar den tidigare klassiska uppdelningen i aktiva, passiva och elektromekaniska komponenter. Huruvida det blir en division även för trådlös teknik återstår att se.

- Rutronik satsar mer på trådlöst nu, delvis tack vare oss här i Kista. Men om det blir en egen division eller om området ska fortsätta ingå i aktiva komponenter är inte beslutat, säger Joakim Jarstad.

Huruvida Rutronik även tänker bygga upp ett kompetenscentrum för trådlöst i Tyskland eller om Kistacentret får fullt Europaansvar är inte heller klart ännu.MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)