JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Infineons förre vd Ulrich Schumacher har alltid chockat. Först som imagefylld opportunist. Nu som misstänkt för korruption under sin tid på företaget.
Ulrich Schumacher är en av fler före detta Infineonanställda som nu misstänks för att ha varit inblandad i en korruptionshärva. Han anklagas för att ha köpt exklusiva sportbilar för långt under marknadspriset av sponsorpartnern BF Consulting.

En talesman för Münchens åklagarkontor bekräftar uppgifterna och att man just nu utreder Schumacher inblandning i mutaffären. Schumacher hävdar dock att han är helt oskyldig - att han inte har tagit emot så mycket som en cent - men att han kommer att samarbeta under utredningen. Infineon har stoppat alla utbetalningar av Schumachers avgångsvederlag tills dess att utredningen är klar.

Parallellt med att Schumachers affärer utreds undersöker tyska åklagare även Andreas von Zitzewitz, före detta chef för minnesprodukter på Infineon, samt ytterligare en chef som avgick i fjol. Båda beskylls för att ha tagit mutor på upp emot 259 000 euros för att ha fixat sponsorkontrakt inom motorsporten.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)