JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
EDA-leverantören Magma stämmer sin större konkurrent Synopsys för patentintrång. Tidigare har Synopsys stämt Magma för samma sak.
Det är inte lätt att hålla rätt på alla legala turer i EDA-branschen. Senaste stämningen är inlämnad av Magma, som hävdar att Synopsys använder av Magma patenterad teknik i två produkterna för halvledarkonstruktion: IC Compiler och Astro. Magma kräver såväl skadestånd som att försäljningen av de båda produkterna stoppas.

De båda bolagen har haft juridiska dispyter sedan september förra året, då Synopsys hävdade i domstol att i princip hela företagets produktportfölj byggde på patent från Synopsys. Sedan dess har ett antal stämningar lämnats in från båda parter, som ihärdigt nekat till varandras anklagelser.

Synopsys senaste stämningar mot Magma lämnades in i slutet av september i år. För säkerhets skull två stycken, den ena rörande patentintrång och den andra för orättvisa konkurrensmetoder.

Hur det slutar är förstås en öppen historia. Men att döma av historien är uppköp ingen omöjlighet. När Synopsys tidigare köpte Avanti, som låg i en långvarig juridisk fejd med Cadence, så löstes även de legala mellanhavandena. Vem som skulle köpa Magma kan man givetvis spekulera kring - krönikören John Cooley har exempelvis pekat ut att produkterna skulle passa bra i Mentor Graphics portfölj. Mentors vd Wally Rhines höll dock inte med om detta.


MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)