JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Nära 80 procent av ytan är bokad på mässan Electronix, som går i Göteborg i september nästa år. Arrangörerna har gott om uppslag till jippon på mässan, och håller dessutom dörren öppen för nya idéer.
Mässan Electronix, som förr hette Komponent, äger rum på Svenska Mässan i Göteborg 5-7 september nästa år. Det är tionde gången mässan arrangeras.

- Försäljningen går helt enligt plan. Vi får också en hel del spontanbokningar, och flera företag som började med att beställa en mindre monter har kommit tillbaka och velat ha större yta, berättar projektledaren Ann-Margret Avellan.

Hon berättar att 62 procent av den tillgängliga ytan är bokad av 136 utställare. Därtill finns preliminärbokningar som gör att totalt nära 80 procent av ytan är upptagen.

Med tanke på det låga besökarantalet på förra Komponent/Electronix - bara 6 600 personer kom då - så var säljteamets förväntningar måttliga i början.

- Visst var vi lite rädda för kritiska tongångar. Men vi har fått mycket mer postivt mottagande i branschen än vi vågade hoppas på, säger Ann-Margret Avellan.

Mässan delas in i de fyra sedvanliga sektionerna Komponenter, Test & Mät, Elektronikproduktion och Embedded (inbyggda system). Därtill kommer EDA-företagen att få en liten paviljong, och diskussioner pågår med ett antal halvledartillverkare om ett halvledartorg.

En hel del seminarier och andra aktiviteter planeras också. Seminarieprogrammet är långt ifrån färdigt, men klart är att forskningsinstituten Imego, IVF och SP är med i såväl planeringen som genomförandet.

- Och så kommer Tatjana Butovitsch Temm och pratar om Volvos konceptbil YCC, berättar Ann-Margret. Huruvida själva bilen också kommer till mässan vill hon låta vara osagt.

Att ingenjörer inom fordonsindustrin hör till nyckelbesökarna är en självklarhet för varje teknisk mässa i Göteborg, och Electronix är inget undantag.

- Vi jobbar på att anpassa mässan för den gruppen. Vi diskuterar med IVF att ha en "levande produktionslina" på liknande sätt som tidigare mässor, eventuellt kan den linan få tydligare fordonsfokus, säger Ann-Margret Avellan.

Telematics Valley, paraplyorganisationen för telematikintresserade företag i Västsverige, är också med i diskussionerna inför mässan, liksom förstås Volvo och Saab.

Något "wireless-center" eller "Bluetoothcenter" blir det inte på Electronix.

- Wireless får inget eget forum. Den tekniken kommer ju in i allting nuförtiden.

En sak som dock definitivt blir av är ett jobbforum, ett slags arbetsförmedling på mässgolvet där arbetsgivare och potentiella arbetssökande kan mötas. En annan detalj som redan är spikad är mässfesten, som ska äga rum onsdagen den 6 september i någon av Svenska Mässans lokaler.

- Vi jobbar på att få dit en riktigt bra artist, säger Ann-Margret Avellan.

Elektroniktidningen kommer förstås att närvara på mässan, med såväl redaktionsmonter som med intervjuer i Heta Stolen.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)