JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
I april började Renesas volymproducera flashminnen om 4 Gbit. Och så får det förbli. Större flashminnen kommer inte att utvecklas av företaget.
Renesas Technology ska sluta att utveckla flashminnen. Det blir alltså inget framtida 8 Gbitminne, eller större, som företaget tidigare talat om.

Däremot dementerar Renesas ryktet om att företaget nu lägger ner sin flashtillverkning. Så blir det inte. Istället ska företaget även fortsättningsvis tillverka de flashminnen som redan släppts ut på marknaden – främst minnen som rymmer från 256 Mbit till 4 Gbit.

Under första halvan av detta räkenskapsår rapporterar Renesas en förlust på 17 miljoner dollar. Och förlusten för hela året väntas bli åtminstone det dubbla. I första hand är det minnesprodukterna som står för den negativa trenden.

Mot bakgrund till detta är det enklare att förstå att företaget nu istället vill koncentrera sina krafter på logik, främst styrkretsar, drivsteg för LCD:er samt system-på-kisel-lösningar.

Renesas flashminnen är av AND-typ och används i exempelvis minneskort för mobiltelefoner och kameror samt bärbara musikspelare.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)