JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Britter vill ha liten nanofab
De brittiska forskningsråden vill lägga 88 miljoner dollar på en ny fab för tillverkning av kiselbaserad nanoelektronik. Dessutom behövs 8,8 miljoner per år till driften.
I en rapport med titeln ”Large Facilities Roadmap” slår de brittiska forskningsråden fast att forskarna måste ha tillgång till en fab som kan tillverka nanoelektronik i små serier för att kunna behärska tekniken. I rapporten står det också att kiselbaserad nanoelektronik är ett prioriterat område om Storbritannien ska bli en världsledande kunskapsnation.

Fabriken är tänkt att vara mycket flexibel och kunna processa individuella kiselskivor i samspel med olika forskningscentra i Storbritannien. För att landet ska kunna delta i de internationella forskningssamarbeten som håller på att formeras måste en fabrik börja byggas runt år 2010.

Även om nanotuber och nanotrådar inte kommer att börja användas i någon större skala före år 2009 kommer tillväxten att vara snabb och marknaden spås vara värd 14 miljarder dollar redan år 2014.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)