JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 23 september 2020 VECKA 39
Erwin Leichtle blir ny vd i Switchcore från 1 januari. Han har 30 år i telekombranschen, varav 18 på Ericsson. De senaste åren har han tillbringat i Silicon Valley.
Image Switchcore har letat efter en ny vd sedan Henric Isacsson sade upp sig i somras. Nu är efterträdaren funnen i form av telekomveteranen Erwin Leichtle, 56.

Erwin Leichtle är svensk, uppvuxen i Chile och har studerat på KTH. Han har jobbat i telekomindustrin i 30 år, varav 18 med marknadsföring, försäljning och FoU inom Ericsson, bland annat i USA, Tyskland, Mexiko, Östeuropa och Centralasien. Han kommer närmast från vd-posten på amerikanska Interwave, ett företag i Silicon Valley som sysslar med utrustning och tjänster för mobiltelefonnät.

Per Andersson, styrelseordförande och en av Switchcores grundare, tillika den som fått agera koncernchef under rekryteringsperiode, öser lovord över sin nye vd. I ett pressmeddelanden säger han att Leichtle kombinerar helt rätt bakgrund med ledarskap och en stark inneboende drivkraft. Andersson kommer nu att lämna koncernchefsrollen för att återgå till att vara styrelseordförande.


MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)