JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 28 januari 2020 VECKA 05
KK-stiftelsen stöder 35 forskningsprojekt på mindre högskolor landet runt med 80 miljoner kronor och näringslivet skjuter till lika mycket. Drygt en fjärdedel går till elektronikrelaterade projekt.
Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling, i dagligt tal KK-stiftelsen, har anslagit 80 miljoner kronor till projekt som ska stärka de mindre högskolornas kontakt med näringslivet. Mest får Blekinge Tekniska Högskola, 11,6 miljoner, varav 4,9 miljoner går till projketet "Signalbehandlingsmetoder för avbildning och för att detektera och estimera rörelser i bredbandiga radarsystem". Därtill går 2,7 miljoner till projektet "Ultramodern mikrofonteknologi".

Mälardalens högskola får 8,9 miljoner kronor, varav 2,9 går till "Mjukvarukonstruktion med multipla exekveringsmodeller", 2,5 miljoner till "Automatisk modellextraktion för analys av komplexa inbyggda mjukvarusystem" och 1,9 miljoner till "Exekveringstidsanalys av tidskritisk inbyggd programvara".

Därtill finns ett antal elektronikrelaterade projekt vid högskolorna i Borås, Halmstad och Kalmar. Totalt är cirka 20 av de 80 miljonerna anslagna till projekt med elektronikanknytning. Eftersom naringslivet anslår lika mycket som KK-stiftelsen till varje projekt handlar det om totalt 160 miljoner kronor.

Syftet med anslagen är, enligt KK-stiftelsens pressmeddelande, "att de nya universiteten och högskolorna genom samproduktion med näringslivet utvecklar sina forskningsområden, vilket på sikt stärker Sveriges konkurrenskraft".


MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)