JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cypress skippar PSRAM
Cypress Semiconductor hoppar av pseudo SRAM-racet. Företaget säljer alla sina tillgångar inom området till taiwanesiska Elite Semiconductor Memory Technology (ESMT).
Det är inte mycket till förklaring som ges när Cypress meddelar att företaget nu säljer sina tillgångar inom pseudo SRAM till Elite Semiconductor Memory Technology (ESMT).
 
Förmodligen är den enkla förklaringen att affärerna inte gav tillräckligt med klirr i kassan. Cypress lovar dock att ESMT kommer att fortsätta att leverera minne till företagets existerande PSRAM-kunder.

ESMT är ett fabrikslöst minnesföretag men ambition att bygga upp en stark produktportfölj med sikte på mobiltelefoner. Genom att addera Cypress PSRAM säger man sig ta ett stort steg framåt i den riktningen.

– Nu kan vi snabbt ta oss in till de stora mobiltelefontillverkarna, eftersom Cypress är en av världens tio största PSRAM-leverantörer, säger Hsing-Hai Chen, styrelseordförande på ESMT.

Köpet gör att ESMT nu kan addera effektsnåla PSRAM om 2, 4, 8, 16 och 32 Mbit till sin redan existerande portfölj av synkrona DRAM.

– Tittar man framåt så tror vi att mobil kommunikation kommer att vara den drivande faktorn bakom konsumentelektronik och att effektsnåla minnen kommer att vara en nyckelkomponent inom detta område, säger Hsing-Hai Chen.

Köpeskillingen är inte officiell.



MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)