JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Wienbor får svensk fiber till hemmet
Bredbandsföretaget Packetfront har slutit ett avtal med det kommunala energibolag Wien Energie Wienstrom. Det svenska företaget ska bygga ett fiberbaserat nät till invånarna i den österrikiska huvudstaden.
Österrikes huvudstad Wien ska bygga ett öppet accessnät baserat på teknik från svenska Packetfront. Det innebär att Wienborna snart får fiber till hemmet, och därmed kan ta del av en mängd olika leverantörers tjänsteutbud.

Energibolaget Wien Energie menar att man valt den svenska lösningen främst på grund av Packetfronts styr- och provisioneringssystem. Automatisk provisionering gör att slutanvändarna själva kan koppla in och stänga av olika tjänster vid behov som Internet, IP-telefoni och IP-tv utan att behöva vänta på en installatör.  

– Det är ett trendbrott att Österrikes största stadsnät blir ett öppet accessnät. I Sverige har öppna accessnät blivit mer och mer standard, men så har det hittills inte varit i Österrike. Därför tror vi att den här affären är synnerligen strategiskt viktig för oss, och att våra lösningar i och med Wien Energie kommer att bli än mer uppmärksammade i den här delen av Europa framöver, säger Martin Thunman, vd på Packetfront i ett pressmeddelande



Wien Energie kommer att ansluta 50 000 hushåll i Wien till det öppna bredbandsnätet under de närmaste två åren.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)