JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska Ansyn är Europas hetaste start-up
ImagePå mässan SAME, i franska Sophia Antipolis, korades Linköpingsföretaget Ansyn till Europas mest lovande start-up inom mikroelektronik. Ansyn utvecklar ett verktyg som lyfter analogkonstruktionen till ”VHDL-nivå”.
– Vi ser detta som ett tydligt bevis på att vår teknologi löser flera av de stora problem som tillverkare av analog elektronik står inför”, säger Emil Hjalmarson som är teknikchef på Ansyn i ett pressmeddelande.

Ansyn var det enda svenska företaget som var nominerat till den internationella SAME-mässans utmärkelse. Mässan arrangeras för tionde året i rad och är en internationell mötesplats för företag inom elektronikkonstruktion.

Ansyns verktyg Analog Dimensions kan till exempel användas för att optimerar analoga integrerade kretsar som AD-omvandlare, filter och förstärkare.

– Utmärkelsen är ett viktigt kvitto för oss eftersom vi står inför en stark expansion den närmaste framtiden. Vi arbetar med flera större aktörer i branschen och under det kommande året är målet att accelerera utvecklingen, bland annat genom tillförsel av externt kapital”, säger Ansyns vd Robert Hägglund i ett pressmeddelande.

Läs mer om Ansyn (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)