JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 20 september 2020 VECKA 38
Kistaföretaget Printdreams har gått i konkurs för andra gången. Minoritetsägaren Esselte har dragit in sina utbetalningar och därmed sänkt företaget, hävdar Alex Breton, grundare och vd på Printdreams. 
– Ja, det här är jättetråkigt. Vi ser att det finns en stor efterfrågan på vår kommande produkt, PrintBrush, och vi vill väldigt gärna få ut den på marknaden, säger Alex Breton.

Det var för två dagar sedan Printdreams sattes i konkurs. Orsaken är ett avtal med Esselte, som nu spruckit. Esselte är minoritesägare i Printdreams, men har mycket stort inflytande i och med aktieägaravtalet.

– I avtalet står det att de ska stoppa in ovillkorade aktieägartillskott om vi uppfyller milstolpar som satts upp. Nu hävdar de att vi inte uppfyllt vår 3:e milstolpe, men det är inte sant, säger Alex Breton.

Till saken hör att Esseltes ägare, riskkapitalbolaget JW Childs, har sålt ut delar av bolaget, bland annat Dymo.

– Vårt program med Esselte var mycket omfattande. Vi hade nya produkter på gång med dem men nu har de valt att stoppa alla utbetalningar, säger Alex Breton.

Vad som kommer att ske med Printdreams framöver är mycket ovisst just nu. Alex Bretons önskan är dock att försöka återskapa företaget. Företaget har skulder på totalt 4 miljoner kronor.

– Jag har inte givit upp ännu. Helst skulle jag se att jag själv kan gå in och köpa företaget och betala de underleverantörer som vi har skulder till, säger han.

En annan möjlig lösning kan vara att ett icke namngivet nordiskt riskkapitalbolag, som i våras ville köpa den del av Printdreams som Esselte äger, återigen visar intresse för företaget. Då gick affären i stöpet på grund av att Esselte inte ville sälja – trots att budet låg klart över summan som företaget en gång investerat.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)