JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Elektronikgruppen planerar att köpa det tyska bolaget Pridis Solutions. Företaget är specialiserat på displayer i TFT-LCD-teknik och ska bli en ny kanal ut i Europa för det svenska företagets produktportfölj.
Tyska Pridis Solutions är ett månadsgammalt företag som vid start tagit över delar av tyska C&S Data:s verksamhet. Företaget har verksamhet i främst Tyskland, men också Italien och Storbritannien, och årets omsättning beräknas nå närmare tre miljoner euro.

– Istället för att starta ett eget företag som vi bygger upp från grunden är det enklare och snabbare för oss att ta över ett nystartat företag med kompetent personal och goda kundkontakter, säger Johan Ålander, vd på Elektronikgruppen.

I ett första skede Elektronikgruppen för avsikt att förvärva 91 procent av aktierna i Pridis Solutions, men tanken är att även de resterande aktierna ska tas över under treårsperiod.

Affären är villkorad av att vissa juridiska förutsättningar uppfylls men det handlar om rutinarbete, menar Johan Ålander. Under januari nästa månad väntas affären vara genomförd, varvid det tyska bolaget kommer att konsolideras i Elektronikgruppens affärsområde Electronics.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)