JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Renesas knoppar av analogkonstruktionen
Japanska Renesas Semiconductor har lagt över sin konstruktionsverksamhet kring analoga och diskreta halvledare i ett eget fristående företag med namnet Renesas Semiconductor Design. Planen är dessutom att fördubbla produktionskapaciteten inom teknikområdet till augusti i år.
Idag står analoga och diskreta halvledare för omkring 10 procent av Renesas omsättning, men företagets intention är att växa snabbare inom detta affärsområde.

Receptet är att lägga konstruktionsverksamheten i ett eget företag, vilket skett från och med årsskiftet. Bolaget heter Renesas Semiconductor Design, har huvudkontor i Malaysia, runt 100 anställda och ska fokusera på utveckling och konstruktion av analoga kretsar och diskreta halvledare. Det är inbyggda system med lösningar för bärbart och fordon som står i fokus.

Samtidigt avslöjar Renesas att man planerar att bygga ut sin produktionskapacitet av analoga och diskreta halvledare. Idag tillverkar företaget i två fabriker i Malaysia. Expansionen innebär att företaget utökar dagens fabriksyta från 37 000 kvm till 43 000 kvm. När utbyggnaden är klar i augusti ska produktionskapaciteten vara fördubblad, vilket innebär en kapacitet på 1,2 miljarder enheter per månad.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus