JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 2 juni 2020 VECKA 23
Den amerikanska varianten av fotboll, där huvudföremålet är ovalt och inte runt, är en mångmiljardindustri. För att försäkra sig om att radiokommunikationen på 32 fotbollsarenor runt om i USA fungerar har organisatörerna bakom National Football League (NFL) köpt 32 handhållna spektrumanalysatorer från Anritsu.
Under en vanlig fortbollsmatch används över 400 olika radiofrekvenser för att sköta kommunikationen mellan allt från tränaren och spelarna på planen till radio- och tv-sändningar, av säkerhetsvakterna och av sjukvårdsteamen. Förutom den radioutrustning i form av mobiltelefoner och annat som publiken tagit med sig.

För att övervaka de använda frekvensbanden och lösa konflikter mellan olika radiosystem har NFL köpt in 36 spektrumanalysatorer till ett värde av en halv miljon dollar från Anritsu. Det är den handhållna modellen MS2721B som de speciellt utbildade Game Day Frequency Coordinators (GDC) kommer att använda.

– Trådlös kommunikation har ökat stort sedan vi började med GDC:s vid Super Bowl XXX (1996). Nu ville vi ge våra GDC:s det instrument de behöver för att göra sitt arbete effektivt, säger Jay Gerber som är ansvarig för NFL:s frekvensgrupp.

NFL organiserar proffsligan för amerikansk fotboll vars final heter Super Bowl. Det är den mest sedda programmet på amerikansk tv och enligt Wikipedia den dag, näst efter Thanksgiving, då amerikanerna konsumerar mest mat.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)