JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Rich Beyer, som idag är vd för analogspecialisten Intersil, får jobbet som vd och styrelseordförande i Freescale. Beskedet kom bara fem dagar efter det att Michel Mayer överraskande meddelande sin avgång. Rich Beyer tillträder redan i mars.

– Han är en stark ledare som levererat tillväxt och vinst över genomsnittet, och hans track record med Intersil har varit enastående. Med Freescales enastående teknik, superba ledning, starka kundrelationer och substantiella ekonomiska resurser, är Rich väl rustad för att driva tillväxt både organiskt och genom förvärv samtidigt som lönsamheten förbättras, skriver Daniel F. Akerson på riskkapitalbolaget The Carlyle Group i ett pressmeddelande.

Riskkapitalbolaget ledde utköpet av Freescale från börsen i september 2006, en affär på 17,6 miljarder dollar och den största hittills inom tekniksektorn.

Rich Beyer kom till Intersil år 2002 när företaget förvärvade Elantec Semiconductor där han var vd. Innan dess var han ansvarig för den operativa verksamheten på VLSI Technology mellan 1996 och 1998. Mellan 1995 och 1996 hade han motsvarande position på National Semiconductor.

Rich Beyer började sin yrkeskarriär med tre år i den amerikanska marinkåren. Han har en mastersexamen i ryska från Georgetown University och en MBA från Columbia University.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)