JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
EDA-branschens största företag, Cadence, tänker avstå från att ställa ut på branschens stora mässor Dac och Date. Företaget anser helt enkelt att det inte är värt pengarna, och tänker därför bara delta med föredrag och i tekniska paneler.
Cadence tänker inte ställa ut på vare sig Date som går i München nästa vecka 10-14 mars, eller Dac i Anaheim 8-13 juni, de två stora mässorna i EDA-branschen. I stället tänker företaget satsa på sitt eget evenemang, kallat CDNLive.

- Efter att ha utvärderat vår investering och värdet för våra kunder har gjort en ändring i vår strategi för Dac, säger Craig Johnson, ansvarig för Cadence marknadsföringsstrategier, i ett pressmeddelande.

Beslutet innebär att företaget enbart tänker delta med tekniska föredrag och som medverkande i tekniska paneldiskussioner. Huruvida man tänker arrangera några kundevenemang eller andra möten i anslutning till mässorna, exempelvis på närbelägna hotell, framgår inte.

Däremot säger företaget att den egna konferensen CDNLive ska bli den primära mötesplatsen med kunder och presumtiva användare framöver. I fjol anordnades den konferensen på sju ställen, med totalt 4 500 medverkande kunder.

Hur Cadence, som är EDA-branschens största företag, med detta beslut påverkar mässorna och övriga branschen återstår att se. Både Dac och Date arrangeras av EDA-bolagens samarbetsorganisation EDA Consortium, där Cadence har en styrelsepost. Någon kommentar från EDA Consortium har ännu inte kommit.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)