JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Kanadensiska Zarlink Semiconductor har sålt sin tillverkning av analoga halvledare i Swindon till brittiska MHS Electronics för facila 1 euro. Zarlinks avsikt är att skära ner sina kostnader.
I brittiska Swindon har Zarlink bedrivit ett analogt foundry där företaget producerat analoga kretsar på uppdrag. Den verksamheten ska nu drivas vidare av brittiska MHS Electronics. Cirka 120 personer får med köpet ny arbetsgivare, berättar tidningen EE Times webbupplaga.

Fabriken är kanske mest känd för att den råkade ut för en översvämning i somras efter de kraftiga regnen som fick den närbelägna floden Ray att svämma över sina bräddar. Sviterna av översvämningen är sedan länge åtgärdade.

Zarlink vill med affären dra ner sina kostnader och lämna foundryverksamheten, som man uppenbarligen inte tror på längre. Inte nog med att företaget säljer fabriken för 1 euro, man betalar också 2 miljoner euro för upprustning och lägger därtill beställningar för 2,5 miljoner euro, motsvarande nio månaders produktion. Totalt väntas affären åsamka Zarlink en förlust på 8,5 miljoner euro, enligt EE Times.

Zarlink bedriver även produktion av analoga kretsar i Järfälla utanför Stockholm. Den verksamheten berörs veterligen inte.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)