JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
söndag 20 september 2020 VECKA 38
För sex miljoner kronor får Skellefteå ett nytt utvecklingslabb för optiska mätsystem. Tanken är att stärka regionens processindustri och dess underleverantörer.
Det nya labbet kommer att placeras i anslutning till optronikspecialisten Optronic som också är initiativtagare. Labbet blir dock tillgängligt även för andra företag.

– Detta är ett viktigt steg för att positionera sig i framkant internationellt och bygga ett starkt nätverk mellan tillverkare av optronikprodukter, forskare och processindustrin som använder robusta optiska mätsystem, säger Emil Hällstig, forskningssamordnare vid Optronic i ett pressmeddelande.

Optisk mätteknik används i processindustrin bland annat på lastmaskiner i gruvor och på skördare inom skogsindustrin. Miljön ställer stora krav på tillförlitlighet och att lösningarna är robusta.

– Vi ser att denna investering fyller ett viktigt behov för regionens processindustrier och detta blir vår största investering under 2008, säger Lars Karlgren på Sparbanksstiftelsen Norrland i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)