JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tredje gången gillt för ST och Intels flashbolag
På måndag – tre månader efter utsatt datum – ska ST och Intel avslöja detaljer om det gemensamma flashbolag, Numonyx.
I maj förra året blev det officiellt att ST Microelectronics och Intel slår samman sin flashminenstillverkning i ett gemensamt oberoende bolag, senare döpt till Numonyx. De nya företaget finansieras av Francisco Partners, förutom de två halvledarbolagen, och ska med sina runt 8 000 anställda utveckla, tillverka och marknadsföra både NOR- och NAD-flash samt även utveckla fasväxlande minnen. Det var åtminstone vad som sades från början.

Vad som verkligen kommer att ske med Numonyx är däremot fortfarande ovisst. Från början var det sagt att det nya minnesbolaget skulle vara igång från årsskiftet. Därefter kallade ägartrion till en presskonferens i februari, som utan motivering från någon part ställdes in. Nu är det dock sagt att företagets framtid ska avslöjas på måndag, den 31 mars. Då ska detaljer kring investeringar, antal anställda och forskning- och utvecklingsinriktning avslöjas, enligt en talesperson för samarbetsbolaget.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)