Thin Film Electronics ska anpassa sitt tryckta minne så att det fungerar ihop med amerikanska Weyerheusers trycka rfid-etikett. Företagen avslöjar ingenting om storleken på minnet, hur mycket Weyerheuser betalar för arbetet eller när det ska vara klart.
Det norskregistrerade bolaget vars utvecklingsavdelning ligger i Linköping har fått i uppdrag att modifera material och processer för sitt ferroelektriska och tryckta minne så att det går att köra i samma process som skogskoncernen Weyerheusers använder för sina tryckta rfid-etiketter som arbetar på 13,56 MHz.
Weyerheuser gör allt från pappermassa, kartong och sågade trävaror till rfid-etiketter för logistik. Företaget omsatte 16,3 miljarder dollar i fjol.
Utvecklingsbolaget Thin Film har nyligen fyllt på kassan med 19 miljoner kronor. Företaget har utvecklat ett tryckt minnen som behåller informationen när strömmen stängs av. Minnet består av en matris med horisontella och vertikala ledare där varje skärningspunkt bildar en minnescell. Minnet innehåller inga kretsar för att läsa ut eller skriva in information. Dessa ligger normalt i en separat läsare med konventionell elektronik.