JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Ericsson avvecklar verksamheten i Sundsvall med 90 anställda och minskar personalen i Kumla med 200 personer. Därtill erbjuds personal i Gävle, Borås och viss verksamhet i Stockholm avgångsvederlag.
I ett pressmeddelande berättar Ericsson att bolaget tänker lägga ner verksamheten i Sundsvall helt och hållet, och flytta den till Montreal i Kanada. Samtliga 90 medarbetare får gå från företaget.

Samtidigt drar företaget ner styrkan med 200 personer i fabriken i Kumla, där cirka 750 personer arbetar idag. Den personal som berörs sysslar med produktion och leverans av basstationer samt administration.

Ericsson vill dessutom dra ner personalen på vissa orter samtidigt som man vill rekrytera på andra. I Gävle, Borås och vissa verksamheter i Stockholm erbjuder man därför personalen så kallad "frivillig avgång" mot avgångsvederlag.

 

Paketet är en del av de neddragningar på 1000 personer som vd Carl-Henric Svanberg aviserade i januari. Till nyhetsbyrån TT säger Jan Wassenius, chef för produktion och leverans, att det frivilliga erbjudandet är så attraktivt att företaget räknar med att inte behöva göra fler uppsägningar för att nå den personalminskningen.

 

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)