JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bloggar om kretskortlayout

ESC SILICON VALLEY Amerikanska Screaming Cirucits bloggar om PCB-design. Företagets huvudsysselsättning är prototyptillverkning av kretskort. Genom bloggen hjälper man sina kunder. Och skaffar nya.
Screaming Circuits kallar sig "Internetorienterat" – kunderna kan exempelvis beställa online. Företaget har dessutom en blogg för kretskortskonstruktion.

Duane Benson, Screaming Circuits
Duane Benson
– Vi har sett oss omkring det finns väldigt dåligt med resurser av det här slaget för ingenjörer, säger företagets webbchef Duane Benson.

På bloggen kan Screaming Circuits ingenjörer exempelvis lägga upp ett foto av ett dåligt konstruerat kort som en kund skickat in för produktion. Och så visar bloggaren hur designen skulle kunna gjorts bättre.

– Allt som hjälper våra kunder ger oss nya kunder. Man måste inte vara kund för att läsa bloggen, säger Duane Benson, som också är ingenjör och en av sajtens regelbundna krönikörer.

Det finns ett växande behov av PCB-designutbildning, enligt Duane Benson, som hävdar att allt mer kretskortsdesign görs av ingenjörer utan rätt utbildning. Som dessutom måste konstruera i allt mindre kretsar, BGA, uBGA och QFN ner till 3 x 3 mm.
Bloggen tipsar bland
annat om layoutproblem

– Folk som inte använt så små komponenter som dessa tidigare, känner inte alltid till de specialla problemen som kan uppstå. Förr i tiden kunde ingenjörer handlöda sina egna prototyper. Det går inte längre, säger Duane Benson.

Cirka 100 anställda i Oregon, USA, tillverkar Screaming Circuits prototyper. Kunder finns också i Europa.

– En typisk serie ligger på 20 kort, men vi har gjort serier på över tusen, berättar Duane Benson.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)