JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Den sydkoreanska halvledarjätten, Hynix, kan komma att köpas av ett av Koreas största företag, Hanwaha. Det hävdar den koreanska tidningen, Times Korea.
Hynix är världens sjunde största halvledarföretag. Och i fjol var Hynix det halvledarföretag bland topp-tio i världen som hade starkast tillväxt, efter Toshiba.

Nu går dock ryktet att Hynix är till salu och industrikonglomeratet Hanwaha har funderingar på att lägga ett bud på företaget.

– Det är angeläget för vår grupp att säkra tillväxten framåt. Hynix är attraktivt eftersom företagets exportdrivande affärsstruktur kommer att generera synergieffekter för oss, säger en talesman på Hanwha, till tidningen Times Korea.

Hynix ägs till 36 procent av en grupp koreanska finsansinstitut, däribland Korea Exchange Bank, som säger sig vilja sälja sin andel innan årets slut. Hynix räknar med att företaget är värt 5 miljarder dollar.

Hanwha grundades år 1952 och har industriverksamhet inom bland annat petrokemi, maskiner, livsmedel, elektronik och distribution. Företagets strategi är att nu ta steget in i kommunikations- och internetvärlden.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)