JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson öppnar i Kiseldalen

Ericsson ska öppna ett forskningskontor i San José under ledning av Jan Uddenfeldt. Fokus blir på fast och mobilt Internet och kontoret ska även underlätta samarbetet med ledande Internetbolag och -operatörer.
I San José, mitt i Silicon Valley, finns redan den mest prominente Ericssonpersonen i Nordamerika, Bert Nordberg, som är styrelseordförande i de inköpta bolagen Redback och Entrisphere. Han får i augusti sällskap av Jan Uddenfeldt, en Ericssonveteran som förr var teknisk direktör och numera är teknikrådgivare åt vd Carl-Henrik Svanberg.

Uddenfeldt blir ansvarig för den nya forskningsanläggningen, vars omfång och storlek inte framgått. Klart är dock att forskningen ska fokusera på fast och mobilt Internet, samt konvergensen däremellan.

- Vi ser fram emot att ta vara på synergierna i vårt ledarskap inom fast och mobilt bredband under ett unikt, gemensamt FoU-tak, citeras Uddenfeldt i ett pressmeddelande.

Där påpekar Ericsson även att företaget har cirka 23 000 godkända patent inom telekom, och därtill 26 000 patentansökningar inlämnade.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)