JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 2 april 2020 VECKA 14
Karlskogaföretaget Morphic Technologies – som gör flödesplattor till bränsleceller – har rönt stora framgångar med sin teknik under det senaste året. Nu avslöjar företaget att det samarbetar med bland annat Sony Ericsson och Ericsson Radio System.
Morphics mål är att bli världsledande på tillverkning av flödesplattor till bränsleceller. Företaget hävdar att dess egenutvecklade patenterade teknik gör det möjligt att tillverka plattorna billigare, snabbare och med högre kvalitet är vad som tidigare varit möjligt. Under det senaste året har företaget dessutom levererat prototyper till flera företag och även startat serietillverkning i vissa fall.

Vilka företag som Morphic samarbetar med har däremot hittills varit okänt, av sekretesskäl. Men nu har informationen sluppit ut och då väljer företaget att officiellt bekräfta att bland annat Sony Ericsson, Ericsson Radio Systems, Casio, Toyota, Nissan, Ultra Cell, Shanghai Shenli, DICP, WHUT, Beijing Fuyan och Dong Feng Automobile finns på listan över samarbetspartners.

Morphic är ett av de svenska miljöteknik- och energiföretag som USA:s ambassadör i Sverige, Michael Wood, presenterade för amerikanska riskkapitalfonder under fjolåret. Företaget har runt 170 anställda och verksamhet i Japan, Grekland, Italien och Schweiz, förutom Sverige.

 

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)