JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Morphic samarbetar med Sony Ericsson
Karlskogaföretaget Morphic Technologies – som gör flödesplattor till bränsleceller – har rönt stora framgångar med sin teknik under det senaste året. Nu avslöjar företaget att det samarbetar med bland annat Sony Ericsson och Ericsson Radio System.
Morphics mål är att bli världsledande på tillverkning av flödesplattor till bränsleceller. Företaget hävdar att dess egenutvecklade patenterade teknik gör det möjligt att tillverka plattorna billigare, snabbare och med högre kvalitet är vad som tidigare varit möjligt. Under det senaste året har företaget dessutom levererat prototyper till flera företag och även startat serietillverkning i vissa fall.

Vilka företag som Morphic samarbetar med har däremot hittills varit okänt, av sekretesskäl. Men nu har informationen sluppit ut och då väljer företaget att officiellt bekräfta att bland annat Sony Ericsson, Ericsson Radio Systems, Casio, Toyota, Nissan, Ultra Cell, Shanghai Shenli, DICP, WHUT, Beijing Fuyan och Dong Feng Automobile finns på listan över samarbetspartners.

Morphic är ett av de svenska miljöteknik- och energiföretag som USA:s ambassadör i Sverige, Michael Wood, presenterade för amerikanska riskkapitalfonder under fjolåret. Företaget har runt 170 anställda och verksamhet i Japan, Grekland, Italien och Schweiz, förutom Sverige.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)