JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
tisdag 7 december 2021 VECKA 49
Det är den gigantiska Kinamarknaden som hägrar när Freescale och ST Microelectronics visar upp prover på sina första gemensamt utvecklade styrkretsar för fordon. Miljövänliga bilar och motorcyklar är målet.
Inom fem till tio år kommer fler bilar att säljas i Kina än i USA. Det spår analytiker på amerikanska J.D Power and Associates. Och flera företag planerar att vara med när det tar fart i Kina, däribland Freescale och ST Microelectronics.

Så när Freescale och ST Microelectronics berättar om sina första styrkretsar för fordon, utvecklade i gemensam regi, är tydligt att kretsar är speciellt ämnade för den växande kinesiska marknaden. Kretsarna, MPC563x, är tänkta för små motorer med en till fyra cylindrar. De har inbyggda funktioner som bland annat hanterar emission och som gör motorerna bränslesnåla, utan att knacka.

– Det mest effektiva sättet att köra en motor är att ligga väldigt nära knackning. Vi har därför adderat ett inbyggt stöd mot knackning, genom att kombinera mjukvara och nya funktioner på chipet, likt en variabel förstärkning och decimeringsfilter, säger Kevin Klein, marknadsansvarig på Freescale.

Planen är att den nya styrkretsfamiljen ska finnas kommersiellt tillgänglig inom två år.
MER LÄSNING: