JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Halvledartillverkaren National Semiconductor satsar storstilat på solenergi. Nyhetsbyrån Reuters avslöjar att företaget utvecklar teknik, döpt till Solar Magic, som kan öka verkningsgraden hos dagens solpaneler med upp till tio procent under deras livstid.
– Om sex månader ska du kunna sätta upp en solpanel som fortsätter att producera energi även när den blir skuggad eller smutsig, säger Brian Halla som är vd på National Semiconductor till nyhetsbyrån Reuters.

Projektet Solar Magic har pågått en längre tid inom företaget, om än i det tysta. Nyligen inleddes fältförsök och tekniken väntas vara certifierad om sex månader.

Några djupare detaljer om vad National Semiconductor utvecklat är Brian Halla inte beredd att avslöja. Däremot antyder han att tekniken bygger på smart styrning av solpanelerna och att nyckeln till lösningen ligger i nyutvecklad halvledarteknik som påstås kunna höja verkningsgraden hos solpaneler då de inte har optimala solförhållanden.

– Tekniken gör existerande paneler mycket mer effektiva och löser skuggproblem, säger Brian Halla.

Han medger att National Semiconductor satsat stort på sitt solenergiprojekt. Och han håller det inte för otroligt att teknikområdet kan komma att stå för en fjärdedel av företagets inkomster om ett antal år.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)