JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Motorolas mobiler kan bli indiska
Problemtyngda Motorola kan komma att sälja sin verksamhet inom mobiltelefoni till indiska Videocon. Det indiska konsumentelektronikföretaget bekräftar att diskussioner förs om detta, och en indisk tidning kallar affären "trolig".
Indiska Videocon har lagt ett bud på Motorolas mobiltelefonverksamhet, och den indiska affärstidningen Business Standard betecknar affären som "trolig". En talesman för Videocon tonar dock ner sina ambitionerna i ett officiellt uttalande.

- Samtalen med Motorola är på ett mycket inledande stadium, säger Videocons Venugopal Dhoot till Business Standards webbupplaga från i fredags.

Videocon är ett vittförgrenat konglomerat inom konsumentelektronik, telekom och olja, med en omsättning kring 24 miljarder i fjol och verksamhet även i Mellanöstern. Företaget äger bland annat en rad licenser för mobiltelefon i Indien genom sitt dotterbolag Datacom. Näten ska tas i drift i augusti och ambitionen är att ha tio procent av den indiska mobilmarknaden inom fem år. När den indiska staten delar ut 3G-licenser kommer Videocon att delta i budgivningen där.

- Det vore mycket enkelt för oss att uppgradera till 3G, säger Venugopal Dhoot.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)