JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Experter om Zigbee, parallell kraft och ESL

I senaste numret av Elektroniktidningen publicerades tre expertartiklar, om så skilda områden som Zigbee och dess lillebror Miwi, om poängerna med att konstruera parallella, redundanta strömförsörjningssystem och om högnivåmetodiken ESL, Electronic System Level Design.

Artikeln om Zigbee och Miwi är skriven av Jeremias Eisner på Rutronik och beskriver för- och nackdelar med dessa båda system, med exempel hämtade från Microchips utbud av kretsar.

Texten om parallell kraft, skriven av Roy Allen på Power-One, visar hur kapaciteten ökar, produkten blir lättare att skala och att redundans är något man får på köpet när tekniken införs.

Om högnivåmetodiken ESL skriver Håkan Pettersson på Mentor Graphics. Han konstaterar att det förvisso finns luckor i verktygsutbudet för denna metodik, men det hindrar inte att konstruktörer bör sätta sig in i tankegångarna, dels eftersom vinster finns att hämta redan med dagens verktyg och dels för att kompetensen kommer att komma till pass i framtiden.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)