JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 7 juli 2020 VECKA 28
EDA-jätten Mentor Graphics höjde budet på brittiska Flomerics, mest känt för verktyg för termiska beräkningar i elektronikkonstruktioner, från 300 till 360 miljoner kronor. Det var uppenbarligen vad som behövdes för att övertyga Flomerics aktieägare.
Att Mentor Graphics mottagit ett fientligt uppköpsbud från ärkerivalen Cadence (se artikel) hindrar inte företaget från att själv göra förvärv. I maj gjorde man ett första försök att köpa brittiska Flomerics, men budet, värt nära 300 miljoner kronor, förkastades av Flomerics styrelse som ansåg att företaget var mer värt. I början på juli höjde Mentor budet till 360 miljoner kronor, och det var tydligen vad som behövdes.

Häromdagen meddelade Mentor att man nu äger 75 procent av aktierna i Flomerics och har påbörjat tvångsinlösen av resterande aktier och planerar avlista bolaget från börsen i slutet av augusti.

Flomerics har haft goda framgångar med sina verktyg för termisk simulering av elektronikkonstruktioner, där man nått en marknadsledande position. Verktygen kan användas för allt från enskilda kretsar och kapslar till kretskort hela system, och kan redan idag fungera ihop med Mentors kretskortsverktyg, samt med de flesta av marknadens mekanik-cad-program.

På algoritmerna, som bland annat bygger på grundläggande teori för flödes- och termodynamik, har Flomerics även tagit fram termiska simuleringsverktyg för andra områden som datacentraler och hela byggnader. Vad Mentor har för planer för dessa verktyg är inte känt, men de ligger definitivt utanför Mentors hittillsvarande intressesfär.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)