JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Blåtand i USB tävlar om 50 000 kronor

Två studenter vid KTH har tagit fram en Bluetoothlänk som ersätter kabeln vid USB-kommunikation. Konstruktionen har nominerats till studentklassen i Swedish Embedded Award, en tävling om inbyggda system där förstapriset på 50 000 kronor delas ut på Tekniska Mässan i Stockholm i höst.
Ersätt USB-kabeln med Bluetooth - se där den enkla men geniala idé som KTH-studenterna Daniel Magnusson och Johan Frisk förverkligat i sitt examensarbete. Resultatet kallas BlueUSB och består av två pluggar - en som stoppas i datorns USB-kontakt och en i kameran, tangentbordet eller vad det nu är man vill ansluta. Det hela fungerar direkt vid anslutning - ingen installation och inga drivrutiner behövs.

Examensjobbet, utfört vid Västeråsföretaget Motion Control, har nominerats till Swedish Embedded Award, den tävling inom inbyggda system som anordnas av bland annat IM-föreningen och där priserna delas ut vid Tekniska Mässan i Stockholm 21-24 oktober. I studentklassen är första priset 50 000 kronor.

Motion Control understryker stolt i ett pressmeddelande att det är tredje gången som företaget är inblandat i ett projekt som nominerats till denna tävling. Men vilka de övriga bidragen är som nominerats i år är ännu inte klart.

- Listorna är inte helt färdiga. Vi har informerat de som är nominerade hittills, men alla nomineringar är inte klara ännu, säger Lena Norder, vd för IM-föreningen.

- Vi kommer att gå ut med en komplett presentation av alla nominerade på ett pressmöte, preliminärt den 20 augusti, säger hon.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)