JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Numonyx och Hynix i tajt NAND-samarbete

Den nybildade flashminnestillverkaren Numonyx har ingått ett femårigt samarbetsavtal med minnesveteranen Hynix. De två förtagen ska utveckla NAND-minnen, liksom programvara och styrkretsar för dessa minnen, i gemensam regi.
Fyra månader efter det att Numonyx bildats, genom att ST Microelectronics och Intel slog samman sina verksamheter inom flashminnen, ingår företaget sitt första samarbetsavtal. Numonyx och Hynix ska gemensamt utveckla NAND-flash – både nya produkter och processer – under en femårsperiod. Det ryktas om att företagen inom kort kommer att offentliggöra en ny produktionslina om 41 nm.

Men samarbetet kommer inte enbart att omfatta själva NAND-minnet, utan även styrkretsar och programvara som rör minnena. Planer finns även på att samarbeta kring mobilt DRAM, alltså minnen som ska sitta i flerchipskapslar i mobiltelefoner.

Att Numonyx och Hynix funnit varandra är inte förvånande. ST Microelectronics har samarbetat med Hynix under många år och de två företagen hade en gemensam halvledarfabrik i Kina fram till att Numonyx skapades, då ST:s ägarandel gick över i just Numonyx.

Idag är det inte heller många tillverkare av NAND-minnen som kan stå på egna ben. Världens största NAND-minnestillverkare Samsung är ett av få företag som fortfarande är starkt nog att följa talesättet ensam är stark

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)