JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 14 juli 2020 VECKA 29
Den nybildade flashminnestillverkaren Numonyx har ingått ett femårigt samarbetsavtal med minnesveteranen Hynix. De två förtagen ska utveckla NAND-minnen, liksom programvara och styrkretsar för dessa minnen, i gemensam regi.
Fyra månader efter det att Numonyx bildats, genom att ST Microelectronics och Intel slog samman sina verksamheter inom flashminnen, ingår företaget sitt första samarbetsavtal. Numonyx och Hynix ska gemensamt utveckla NAND-flash – både nya produkter och processer – under en femårsperiod. Det ryktas om att företagen inom kort kommer att offentliggöra en ny produktionslina om 41 nm.

Men samarbetet kommer inte enbart att omfatta själva NAND-minnet, utan även styrkretsar och programvara som rör minnena. Planer finns även på att samarbeta kring mobilt DRAM, alltså minnen som ska sitta i flerchipskapslar i mobiltelefoner.

Att Numonyx och Hynix funnit varandra är inte förvånande. ST Microelectronics har samarbetat med Hynix under många år och de två företagen hade en gemensam halvledarfabrik i Kina fram till att Numonyx skapades, då ST:s ägarandel gick över i just Numonyx.

Idag är det inte heller många tillverkare av NAND-minnen som kan stå på egna ben. Världens största NAND-minnestillverkare Samsung är ett av få företag som fortfarande är starkt nog att följa talesättet ensam är stark
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)