JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
onsdag 12 augusti 2020 VECKA 33
Den kinesiska 3G-standarden TD-SCDMA kommer bara att locka omkring 12 miljoner användare år 2012. Det spår analyshuset EJL Wireless.

Lagom till OS i Peking drogs de första kommersiella tjänsterna igång med den Kinautvecklade 3G-standarden TD-SCDMA. Kinesiska myndigheter och operatörer har haft ambitionen att skapa ett fullgott alternativ till WCDMA som kan konkurrera såväl inom som utom Kina. Men enligt analyshuset EJL blir inverkan marginell.

EJLs chefsanalytiker Earl Lum spår i enligt ett pressmeddelande att TD-SCDMA bara når 12 miljoner användare fram till år 2012. Det är i så fall en droppe i det kinesiska mobilhavet - landet har redan idag över 600 miljoner mobilanvändare och flera tiotals miljoner tillkommer varje år.

Hittills har de inhemska telekombolagen ZTE och Guangzhou New Postcom stått för över hälften av mobilleveranserna, enligt EJL. Noterbart är att icke-kinesiska bolag bara stått för 13 procent, och att kinesiska Huawei bara för någon procent av terminalleveranserna, då främst datamodem.

På infrastruktursidan har ZTE och Alcatel med sin kinesiske partner Datang stått för största delen av leveranserna, och EJL tror att så blir fallet även då operatören China Mobile under hösten ska göra en ny upphandling för TD-SCDMA-teknik.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)