JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Halvledarbolag ska möta teknologer

Halvledarbolagen i Sverige har stora behov av att rekrytera nya ingenjörer, men har dålig kontakt med högskolor och teknologer. Det vill Stockholmsmässan ändra på genom en informations- och temadag i november.
Behovet av halvledarkunniga ingenjörer är stort, men återväxten är skral. En tydligare kontaktyta mot teknologer och högskolor var därför ett tydligt önskemål från de halvledarbolag som deltog i Halvledartorget, kretsbolagens gemensamma yta på mässan Elektronik/EP i januari.

Inom ramen för den kommande nya mässan SEE, Scandinavian Electronics Event, planerar Stockholmsmässan därför att arrangera en informations- och temadag under hösten. Datum är inte bestämt ännu, men troligen blir det i slutet av november eller början av december. Evenemanget blir en så kallad satellit till SEE, precis som Tillförlitlighetsdagen som äger rum idag, i syfte att öka kännedomen om varumärket och skapa tillfällen för branschen att samlas mellan de stora mässorna.

Ambitionen är att locka teknologer, i första hand från KTH, och de bolag som deltog i Halvledartorget. Men även andra halvledarbolag är välkomna att delta.

- Det blir ett utmärkt sätt att skapa kontakter, både för framtida rekrytering och för att dagens teknologer kan vara morgondagens kunder, säger projektledare Lars Skantz på Stockholmsmässan.

Han berättar att nivån på högskolekontakter varierar mycket mellan halvledarbolagen. Ett fåtal har ambitiösa program med tävlingar och annat som ska få upp ögonen på teknologerna, men hos de flesta är kunskapen och kontaktytorna mycket begränsade.

Om evenemanget slår väl ut hoppas Stockholmsmässan även involvera fler högskolor, i första hand Chalmers, Lund, Linköping och Luleå.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)